Nyári parti a somogyvári nevelõotthonban.

Somogyvár 15 km-re van Fonyódtól. Egy gyönyörû kastély ad otthont itt a szellemi fogyatékos, viselkedés problémás és árva fiataloknak, akiknek a kora 10-22 év között van. A célja ennek az intézménynek, hogy segítse és útmutatást nyújtson ezeknek a fiataloknak a kinti élethez. Mi úgy döntöttünk, hogy egy szép nyári napot eltöltünk a gyerekekkel. A tagjaink felkészültek különbözõ játékokkal, mint patkódobás, lufi pukkasztás, egymást etetni bekötött szemmel, kihalászni almákat a vízbõl hátratett kézzel, stb. Természetesen disco és tánc. A feleségeink sütöttek süteményt és hoztak még cukorkát és innivalót. 2007 szeptember 16.-án vasárnap találkoztunk 14:00-kor, összesen 14 felnõtt és 5 fiatal. A rövid üdvözlés után elkezdtünk hozzákészülni a játékokhoz és a discohoz. És kezdõdik a parti. Szerencsésnek és boldognak éreztük magunkat, hogy részesei lehettünk, ahogy a gyerekek ezt élvezték, és nem akarták abbahagyni, pedig 18:00-kor vacsorára kellett menniük. Igen elszomorodtak, hogy a partit máris be kell fejezni. Októberre is terveztünk egy játéknapot a gyerekekkel, de ez sajnos az esõs idõ miatt elmaradt.

  • pictures
  • Dia Show
  • Tavaszi fesztivál Somogyváron

    2008. április 12.-én rendeztünk egy tavaszi fesztivált Somogyváron. Az idõjárással sajnos nem volt szerencsénk, csak úgy mint õsszel. Ezért a tornatermet kellett használnunk. Az egésznek 14:00-kor kellett volna kezdõdni, de mint utólag kiderült, 15:00-ig csendes pihenõ van. Szóval volt idõnk megbeszélni a programot. A játékok elmaradtak, fel lett állítva a disco és az asztalok az italoknak, édességeknek és snacknek. Peter és Rosi különleges eseményként meghívta a "Country Bandits"-ot, hogy bemutassák a táncukat. A gyerekeknek annyira tetszett a "line" tánc, hogy többször meg kellett ismételni. A gyerekek dobozos csokival jutalmazták. Ezek után mindenki fogyasztott és táncolt Peternek a disco zenéjére. A gyerekek aztán kértek még több zenét, és még cigány zenét is, de Peternek csak 2005-ig bezárólag voltak dalai. Ennek ellenére a gyerekek nagyon jól érezték magukat, örömmel távoztak 18:00-kor és kérték, hogy minél elõbb jöjjünk vissza.

    St.Claus be Childrenhome Öreglak

    Also this year we again decided to send Santa Claus on 6th Dec. to the children's home at Somogyvar. The manager there has asked us this year to go to the second children's home at Öreglak. There live 80 children and young persons The club members bought sweets, chocolate and Santa Clauses made of chocolate and many other things.On the Tuesday before 6th Dec.we met to put these things into the Christmas bags. Furthremore we got a box with small toys like mini puzzles, plastic cars and stickers as donation for this event. On 6th Dec. we met at Kaposvàr to drive altogether to the children's home when it was raining cats and dogs. After our arrival Peter built up his small music set whilst the others set up a buffet with sweets, cookies, chips as well as drinks. Then the children could come. Peter played Hungarian Christmas Carols. The manager of the children's home hold a speech and afterwards we removed the curtain and opened the buffet. The children were very delighted. The small children were the first to take their portions followed by the taller children. One could hear Hungarian Disco music from the background until Santa Claus came in when he played Christmas Carols, and the children were very quiet. Santa Claus handed over to them some sweets and talked to them and then left the house, but the children asked him to return when he came with his big bag out of which he gave to each child the bag with the sweets. Then he left again. We thank him very much for his good performance in spite of his visitors who came from his native island Guam for some days. Then the music played a little louder and some children started to dance.. The whole event was finished after 2 hours when we went home.

  • Dia Show